• Your Natural Side - Woda Lawendowa z Kwiatów Lawendy Wąskolistnej Organic 100 ml spray

25.99 -15% 22.09
Do końca promocji pozostało:
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
25.99
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty - płatmość przy odbiorze 0
Odbiór osobisty 0
DPD - dostawa do punktów Pickup 10
Orlen Paczka 10
Paczkomaty InPost 13
DPD Pickup Pobranie - dostawa do punkow Pickup 15
Kurier 16
Paczkomat InPost Pobranie 18
Kurier pobranie 18

Woda lawendowa (hydrolat lawendowy) powstaje w procesie destylacji parą wodną lawendy wąskolistnej. Polecana do pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień, zanieczyszczonej, z rozszerzonymi porami oraz nadprodukcją sebum. Wspiera pielęgnację ukierunkowaną na normalizację cery oraz profilaktykę anti-aging. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry po depilacji i goleniu, a także po ukąszeniach owadów i drobnych skaleczeniach. Może być stosowana jako mgiełka do ciała i włosów ciągu dnia. Idealna do problemowego skalpu, skłonnego do podrażnień, przetłuszczania czy łupieżu, a także zniszczonych, farbowanych włosów. Lawenda znajduje zastosowanie również w aromaterapii. Woda lawendowa może okazać się wyjątkowo przydatna latem, ponieważ sporo insektów nie lubi jej zapachu.

Hydrolat lawendowy jest idealny do pielęgnacji: 

  • skóry skłonnej do podrażnień i wyprysków
  • dojrzałej, z oznakami starzenia
  • skóry problemowej, zanieczyszczonej
  • cery z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami
  • włosów farbowanych, zniszczonych
  • skalpu skłonnego do łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się

Kraj pochodzenia: Bułgaria
Postać: woda o intensywnym zapachu lawendy
Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 20°C lub jeśli ktoś preferuje - w lodówce
Trwałość: podana na opakowaniu
Surowiec użyty do produkcji kosmetyku posiada status Organic

Ciekawostki:

  • Woda lawendowa (hydrolat lawendowy) otrzymywana jest w procesie destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej
  • Lawenda wąskolistna jest wiecznie zielonym krzewem, pochodzącym z basenu Morza śródziemnego (Francja, Hiszpania, Andora, Włochy)
  • Jej nazwa pochodzi od rzymskiego słowa “lavera” , które oznaczało “myć”
  • jako tonik / mgiełka do twarzy – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, dekoltu i szyi. Możesz również nanieść ją za pomocą wacika. Nałóż wybrany krem lub olej
  • jako dodatek do maseczek i peelingów – dodaj wodę roślinną do przygotowywanej maseczki w proszku lub peelingu tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję mieszanki, a także dostarczyć skórze dodatkowych składników aktywnych
  • jako dodatek do gotowych produktów – dodaj wodę do porcji  kremu, balsamu, maski do włosów bądź dowolnego kosmetyku w ilości według uznania i zmieszaj w dłoni bezpośrednio przed aplikacją
  • jako pielęgnacyjna mgiełka do ciała i włosów – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę lub włosy, stosuj rano bądź w ciągu dnia dla odświeżenia
  • jako woda po goleniu i depilacji – rozpyl wodę bezpośrednio na miejsca po goleniu i depilacji
  • preparat do skóry głowy – wetrzyj wodę w skórę głowy przed lub po umyciu włosów

Wprowadzając nowy kosmetyk nie zapomnij o wykonaniu próby uczuleniowej na małym obszarze skóry, by zminimalizować ryzyko reakcji niepożądanych, które mogą wystąpić u osób z osobniczą nadwrażliwością na dany składnik.

Składniki INCI:

Lavandula Angustifolia Flower Water, Geraniol*, Farnesol*, Linalool*, Citronellol*  (woda z kwiatów lawendy wąskolistnej 100 %, *składnik naturalnie występujący w wodzie lawendowej)

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie