• Efas - Olej arganowy bio z Ecocert 60 ml

59.90
99.83/100 ml
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 11
Odbiór osobisty - płatmość przy odbiorze 0
Odbiór osobisty 0
DPD - dostawa do punktów Pickup 11
Orlen Paczka 11
DPD Pickup Pobranie - dostawa do punktow Pickup 15
Paczkomaty InPost 16
Kurier 16
Kurier pobranie 18
Paczkomat InPost Pobranie 20

Olej arganowy do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów, 100% ekologiczny, czysty, z Maroka, tłoczony na zimno z certyfikatem jakości biologicznej Ecocert.

Olej arganowy jest nieocenionym składnikiem kosmetyków. Zwany jest eliksirem młodości i płynnym złotem Maroka. Posiada wysoką zawartość tokoferolu, czyli witaminy E (w tym beta-tokoferolu, gamma-tokoferolu i delta-tokoferolu), która działa przeciwstarzeniowo. Olej ten jest hitem wśród kosmetyków anti-aging. Olej arganowy jest hipoalergiczny i sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju skóry i włosów.

Olej arganowy zalecany jest w walce ze zmarszczkami, przedwczesnym starzeniem się skóry, doskonały dla dojrzałej cery. Pomaga zredukować powstałe już zmarszczki poprzez odbudowę warstwy hydrolipidowej skóry, a tym samym zachować młodzieńczy i zdrowy wygląd. Dzięki naturalnym antyoksydantom chroni organizm przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników. Wzmacnia włosy i paznokcie oraz ma właściwości nawilżające - dogłębnie ujędrnia i napina skórę, redukuje cellulit i rozstępy! Olej arganowy chroni przed działaniem szkodliwych dla cery czynników zewnętrznych, takich jak: słońce, wiatr, zimno. Posiada właściwości naprawcze, regenerujące i odżywcze

Olej arganowy ma również szerokie zastosowanie w dermatologii, gdyż pomaga w problemach skórnych:

  • jest skuteczny w walce z trądzikiem, łuszczycą, egzemą
  • może przyspieszać gojenie ran, zadrapań, pęknięć skóry, rozstępów, blizn, poparzeń (w tym słonecznych)
  • jest doskonały do masażu, który rozluźnia spięte i bolące mięśnie
  • nawilża suche i zniszczone włosy, odżywia skórę głowy
  • wzmacnia kruche, rozdwajające się paznokcie

Olej arganowy ma zastosowanie w pielęgnacji nawet bardzo wysuszonej skóry dłoni. Używany jest także do pielęgnacji paznokci.

Produkt, posiada międzynarodowy certyfikat jakości biologicznej ECOCERT oraz USDA ORGANIC. Jest  sprzedawany w takiej postaci, w jakiej otrzymał certyfikat, oryginalnie zamknięty i zapakowany. Olej kosmetyczny został poddany badaniom dermatologicznym na grupie alergików. Testy wykazały, że jest doskonale tolerowany. Posiada także Świadectwo Jakości Zdrowotnej Państwowego Zakładu Higieny H-HŻ-6071-0067/2014/A.
Zarówno spożywczy jak i kosmetyczny olej arganowy EFAS, oferowany przez Maroko Produkt, został nagrodzony w plebiscycie PRODUKT ROKU 2013 Wybór Pacjentów Sklepów Zielarskich ”Sprawdzam – Wybieram – Polecam”.

Olej arganowy kosmetyczny został wpisany do Ogólnopolskiej Bazy Leków i Środków Ochrony Zdrowia (BLOZ), a w konkursie ZŁOTA PIECZĘĆ NATURY 2012 zyskał tytuł Najlepszego Kosmetyku Naturalnego w kategorii Zagraniczne Kosmetyki w Obrocie Detalicznym.

W 2015 roku olej arganowy kosmetyczny EFAS został nagrodzony statuetką „Produkt Roku 2015 w kategorii Kosmetyk” w Plebiscycie Grupy Zielarskiej Herbaria.

Sposób otrzymywania: Olej z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno
Element tłoczony: Wyselekcjonowany owoc arganowca

Jakość: 100% czysty i naturalny, pochodzący z biologicznych upraw
Kraj pochodzenia: Maroko
Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert (międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)

Olej arganowy można stosować: 
 
- bezpośrednio na skórę twarzy oraz całego ciała. na miejsca, w których skóra jest szczególnie sucha: pięty, łokcie, dłonie. na włosy i rzęsy: stosowany jako maska odżywcza na skórę głowy i włosy skutecznie odżywia oraz zapobiega ich wypadaniu. 
Olej posiada  posiada zdolność regeneracji mieszków włosowych na paznokcie: odżywia i wzmacnia łamliwe paznokcie, nadaje im połysk.
- bezpośrednio do masażu ciała: zapewnia relaks zmęczonym mięśniom. jako dodatek do kąpieli: pozwala zrezygnować z dodatkowego stosowania balsamów do ciała. jako składnik oliwek przed i po opalaniu – łagodzi rumień posłoneczny.
Ważne, aby stosować olej arganowy na nawilżoną skórę np. po kąpieli.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła światła i ciepła, w temperaturze do 25 stopni Celsjusza.
Składniki/Ingredients / INCI: 
 
100 % Argania spinosa kernel oil
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie